Stedentrip Parijs

Stedentrip naar Parijs, welke reisopties heb je?

Een stedentripje naar de hoofdstad van Frankrijk. Wie wil dat nou niet? De stad staat bij velen bekend als de lichtstad of ook wel de stad van de liefde. Je hoeft in deze wereldstad in ieder geval niet te vervelen. Er is in Parijs altijd wel iets te doen. Ook qua keukens is er een ruim assortiment waaruit je kunt kiezen. Of het nou een lekkere exotische keuken is tot een echte Franse cuisine. Maar hoe verken je zo’n stad nou gemakkelijk en welk vervoer kun je het beste nemen om daar te komen? We geven je een kort overzicht.

Gemakkelijk van A naar B
Er zijn vele reisopties om van je huis naar Parijs te komen en het is maar net wat jij het fijnste vindt. Eén van de opties is de trein. Deze treinreis kun je rechtstreeks boeken via Thalys of NS internationaal. Bij reisbureaus kun je ook een stedentrip naar Parijs boeken waar zowel het verblijf als het treinkaartje al bij in zit. Zo heb je alles in één keer. Met de trein ben je in ongeveer 3 uurtjes reizen in Parijs. Je moet dan nog wel uitzoeken of jouw hotel dichtbij het treinstation gelegen is. Een andere optie is een busreis. Ook bij deze busreis kan een verblijf al inbegrepen zijn. Deze busreizen kunnen nog goedkoper zijn dan de treinreizen en is dus ideaal als je niet teveel uit wil geven aan je reis. Je zit dan wel ook een paar uren in de bus en bent er dus wel minder snel. Tot slot, als je volledig je eigen comfort wilt en je eigen gang wilt gaan, kun je ook een auto huren. Dit hoeft ook niet duur te zijn. Je kunt dan wellicht samen met je gezin de auto instappen en er naartoe rijden wanneer jij wilt. Bovendien zou je dan op de terugweg van Parijs (of op de heenweg) ook nog een paar andere plaatsen kunnen bezoeken. Zo kun je Frankrijk een beetje verkennen in korte tijd.

Hoe huur je dan zo’n auto?
Bij de meeste grote verhuurbedrijven kun je alleen een auto huren met een creditcard. Mocht je deze nou niet in je bezit hebben dan moet je even kijken naar auto huren zonder creditcard. Zorg er dan wel voor de pinpas op naam van de huurder staat. Indien je andere bestuurders wilt registreren betaal je wel een kleine meerprijs. Ook dien je een geldig rijbewijs en een paspoort of ID-kaart mee te nemen. Deze gehuurde auto’s kunnen kilometer vrij gehuurd worden en biedt je dus de mogelijkheid om Parijs en omstreken echt te verkennen.

De stad zelf eenvoudig verkennen
Eenmaal aangekomen kun je Parijs met de metro of zelfs te voet verkennen. Indien je bang bent dat je alles zelf in zo’n kort tijdsbestek niet gaat zien, dan kun je ook kiezen voor een georganiseerde tour. Een hop-on-hop-off bus biedt je de mogelijkheid om zoveel mogelijk van de toeristische bezienswaardigheden te zien en je kan stoppen wanneer je wilt. Met een dagkaart kun je onbeperkt instappen en uitstappen.

Comments are closed.