Kerstmis in de omgeving van Parijs

Een leuk uitstapje tijdens kerst is een bezoekje aan Parijs. Met de auto ben je vanaf Breda al in zes uur in de Franse hoofdstad en deze stad is met kerst natuurlijk weer prachtig versierd. Ook in de omgeving van Parijs is met kerst genoeg te beleven. Vanuit Nederland rijd je langs Lille, dus die hebben we ook in het lijstje opgenomen. Verder is Disneyland uiteraard een aanrader en kun je ook in Versailles en Reims rustig naar de kerstmarkten gaan.

Lille
Met ruim 200 kilometer afstand niet echt in de buurt van Parijs, maar je komt er natuurlijk wel letterlijk langs als je vanuit Nederland naar de Franse hoofdstad rijdt. Lille is een bijzonder mooie stad, met een geweldig historisch centrum. In dat historische centrum zijn bovendien nogal wat leuke winkels gevestigd, waardoor Lille ook een shopstad is. De kerstmarkt in Lille is verspreid over dat historische centrum en je krijgt een mooi beeld van het geheel als je bovenin het grote reuzenrad zit.

Parijs
Parijs zelf zullen we ook niet onderbelicht laten. Want net als zoveel steden, wordt ook Parijs tijdens de kerstdagen veelvuldig met lichtjes versierd en wordt op de Champs Elysée een grootse kerstmarkt georganiseerd. De binnenstad van Parijs is natuurlijk erg druk met verkeer, dus wellicht is het aan te raden de auto ergens te parkeren. De gehele binnenstad wordt uiteraard ook aangekleed, waardoor Parijs met kerst nog eens extra ‘de lichtstad’ genoemd mag worden. Naast de Champs Elysée worden nog talloze kerstmarkten georganiseerd. In de Sarcre Coeur wordt een grote kerststal gebouwd. Op diverse locaties worden bovendien dagelijks klassieke concerten gegeven in de kerstsfeer.

Disneyland Parijs
Een intikkertje wellicht, maar Disney is haast synoniem geworden voor kerst. Het pretpark ligt ten oosten van de stad en wordt al snel binnen de Franse landsgrenzen aangegeven en is dus haast niet te missen. Disneyland Parijs zal dan tijdens kerst ook prachtig versierd zijn en geheel in kerstsferen aangekleed worden. De kerst start hier al op 10 november en duurt tot de week ná oud en nieuw. Elke avond wordt er een spectaculaire kerstshow georganiseerd. In de Main Street sneeuwt het, de kerstman rijdt rond in zijn arreslee en natuurlijk staat er een enorme kerstboom. Met oud en nieuw wordt er een grote vuurwerkshow georganiseerd.

Versailles
Ten zuid-westen, net buiten Parijs ligt Versailles, bekend van haar wereldberoemde kasteel. Het kasteel zal tijdens de kerst niet al te veel versierd worden, in de tuinen van het kasteel zullen wat extra lichtjes aangesloten worden, maar niet te uitbundig. Het stadje Versailles daarentegen wel. Ook hier vind je een Notre Dame, die lang niet zo groot is als de Parijse, maar de markt rond deze kerk is geheel in kerstsferen. Een leuke combinatie met een bezoek aan het kasteel dus.

Reims
Een uurtje rijden ten oosten ligt het stadje Reims. Reims is één van de oudste steden van Europa en dat is te zien. De historische binnenstad is prachtig en ook in Reims staat een Notre Dame die enorm is. Tijdens kerst wordt hier één van de grootste kerstmarkten van het land georganiseerd. Omdat Reims in een streek ligt die bekend staat om haar champagne, krijgt deze drank een speciale plek op de kerstmarkt. Boeren uit de hele omtrek verkopen hun champagne hier voor lagere prijzen dan normaal.

Welke bestemming u ook heeft gekozen, vergeet zeker niet winterbanden te monteren en het oliepeil te controleren. Vooral voor het afleggen van lange afstanden is dit zeer sterk aangewezen.

Comments are closed.